5 probleme pe care bananele le rezolva mai eficient decat medicamentele

0

Stresul

In epoca moderna in care traim, stresul este o rutina care are efecte secundare asupra sanatatii noastre. Stresul accelereaza metabolismul, ceea ce duce la scaderea potasiului in corp. Bananele contin o cantitate mare de potasiu care ajuta la normalizarea batailor inimii, trimitand oxigen la creier si regland cantitatea optima de apa in organism.

Sindromul pre-menstrual

Este dovedit faptul ca vitamina B ajuta la sindromul pre-menstrual, reducand durerea din abdomen si piept, si reducand schimbarile starii de spirit si acumularea apei in organism. Bananele sunt bogate in vitamine, motiv pentru care trebuie sa consumati mai multe in aceasta perioada pre-menstruala.

Depresia

Bananele sunt bogate in tripofan, o proteina care stimuleaza secretia de hormon al fericirii numit serotonina. Daca vreti sa va simtiti calm si fericit, mancati banane in fiecare zi.

Flatulenta si constipatie

Ingredientul din banane numit pectina accelereaza digestia, favorizand eliminarea toxinelor si a metalelor grele din organism si stimuleaza intestinul. Toti acesti factiori reduc flatulenta, in timp ce fructul moale trezeste intestinele, actionand ca un laxativ natural.

Tensiunea arteriala

Este recomandat sa consumati banane in fiecare dimineata datorita abundentei sale in potasiu. Este cunoscut faptul ca aportul ridicat de sodiu si aportul scazut de potasiu au un efect negativ asupra tensiunii arteriale.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: healthylifeidea.com

Loading...
Copy
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!