Modalitatea sanatoasa prin care ar trebui sa gatim unele legume

0

Legumele si fructele sunt in general mai bune crude si mai gustoase. Multe vitamine, in special vitamina C, se pierd prin fierbere. Mineralele nu sufera atat de mult de pe urma prelucrarii termice. Nu este, insa, cazul tuturor acestor alimente.

Din nefericire, nu sunt multi cei care stiu faptul ca unele legume sunt mai bogate in nutrienti atunci cand sunt fierte:

Rosiile spre exemplu sunt foarte bune in salate sau in stare cruda, insa licopenul, unul dintre antioxidantii care se afla in rosii se absoarbe mai eficient in organism atunci cand este prelucrat termic.

Usturoiul este mai bogat in alicina, atunci cand este preparat. Alicina este o substanta care contribuie la prevenirea formarii cheagurilor de ange. Aceata leguma se adauga in mancare spre final, cu aproximativ 5-10 minute inainte ca aceasta sa se ia de pe foc.

Morcovul fiert are un indice glicemic mai mare decat in starea lui cruda, continand de asemenea de trei ori mai multi antioxidanti.

Spanacaul, odata cu prepararea prin inabusire, isi mareste cantitatea de luteina, antioxidantul care previne aparitia afectiunilor oculare. In plus, fierul, calciul si magneziul care se gasesc in spanac sunt mai usor de asimilat de catre organism.

Ciupercile sunt mai sanatoase inabusite sau sotate decat in stare cruda, deoarece contin mai mult potasiu.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: NDTV Food

Loading...
Copy
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!