Ce semnifica culoarea ciclului menstrual si ce spune ea despre sanatatea ta

0

Ciclul menstrual este ceva ce difera in frecventa, durata si culoare de la o femeie la alta. Ciclurile menstruale pot spune multe despre sanatatea ginecologica a unei femei. De fapt, ciclul te poate ajuta sa detectezi o problema minora sau mai grava de sanatate. De aceea este bine sa observi fluxul tau, precum si alte simptome in timpul ciclului, pentru a putea sa ti evidenta sanatatii tale generale.

Iata ce spune ciclul tau despre tine:

Culoare si flux – conform Dr. Alisa Vitti, consilier holistic si nutritionist functional, exista trei culori de baza ale sangelui menstrual si acestea includ culorile asemanatoare cu afinele congelate, gemul de capsuni si sucul de afine.

Culoarea si textura de afine congelate este legata de niveluri ridicate de estrogen. Este marcat de un ciclu mai greu decat cel normal deoarece este unul mai gros decat cel obisnuit.

Culoarea mai deschisa, asemanatoare cu gemul de capsuni indica un nivel scazut de estrogen. Fluxul poate fi neuniform si adesea intarziat. Poate fi adesea ca urmare a utilizarii contraceptivelor.

Culoarea sucului de afine este culoarea unui ciclu sanatos care nu e legat de nici o problema de sanatate.

Scurgerea – scurgerea este atunci cand sangerati putin pe timpul perioadei menstruale. Este adesea un semn ca exista ceva mai grav precum: Dezechilibru hormonal, stres sau infectie.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: CheckPregnancy

Loading...
Copy
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!